witam. trafiłem na stornę beonlineteam.com (wyskoczyła mi reklama) i widzę, że znajduje się na niej wiele zachęcających, pięknych frazesów w stylu:
Co jeśli mógłbyś zarabiać pieniądze z telefonu 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu i do tego mógłbyś być WOLNY
czy
Nasze akademie, a także mentoring na żywo zapewniają Ci umiejętności i wiedzę, które pomogą Ci zbudować prawdziwe bogactwo i wolność.
nauczony doświadczeniem, że jak obiecują złote góry, to z reguły jest to oszustwo lub piramida finansowa. i w tym przypadku raczej się nie myliłem, ponieważ na jednej z prezentacji zamieszczonej na stronie omawiany jest program IM Mastery Academy, a gdy wrzucimy tą nazwę do Google okazuje się, że jest to projekt tworzony przez osobę lubującą się w przeróżnych piramidach finansowych i cudach MLM.
oczywiście nie mam zamiaru wchodzić w jakieś dziwne sposoby inwestycyjne, gdzie obiecują złote góry, ale z ciekawości chciałbym zapytać czy ktoś inwestował tam jakieś pieniądze i czy ewentualnie został oszukany?
40 odpowiedzi na forum
Uśmiałem się do reszty. Facet twierdzi że wie wszystko. Po paru latach obracania krypto twierdzę że nie byłem nigdy trejderem tylko dawcą kapitału bez wiedzy można tylko stracić. W takich akadamiech dostajesz wiedzę kilkuset trejderów za marne 175 $ , można oczywiście wykorzystać za 4 tysiaki wiedzę Phila . Będzie to tylko jego wiedza przeciw całej wiedzy 200 trejderów. W kupie siła , kupujcie KAU. I ty panie dziennikarzu śledczy teraz będziesz się śmiał co to , ano gówno tylko że złote.