Czy jest możliwe kopanie bitcoinów przez przeglądarkę na komputerze stacjonarnym lub laptopie? Jeżeli tak, to gdzie można zarabiać w ten sposób? Czy macie porady jak i od czego zacząć?
3 odpowiedzi na forum
Witaj,
jeżeli chodzi o kopanie bitcoinów przez przeglądarkę, to zapewne masz na myśli specjalnie stworzoną do tego przeglądarkę CryptoTab Browser. Osobiście nie korzystałem z tego rozwiązania, jednak byłbym do niego stosunkowo sceptyczny. Kopanie bitcoinów to żmudna praca wymagająca ogromnych ilości mocy obliczeniowej i w obecnych czasach używa się do tego specjalnych koparek bitcoin (np. ASIC). Nie mam pojęcia jak wygląda opłacalność kopania kryptowalut przez przeglądarkę, jednak zakładam, że kopiąc w domu, koszty energii potrzebnej do kopania mogą przewyższyć zarobki.
Co innego, jeżeli mamy zamiar kopać przez przeglądarkę w miejscu, w którym nie płacimy za prąd. Wtedy będzie to oczywiście opłacalne, bo nic nas to nie będzie kosztować 😉
Jeżeli chodzi o samą przeglądarkę CryptoTab Browser, to nigdy z niej nie korzystałem i niestety nie podzielę się opinią ani radami.
Pozdrawiam